vineri, 10 decembrie 2010

Istoria companiei Maybelline


         Primul mascara Maybelline a fost creat in anul 1913 de către un chimist, T.L. Williams, pentru sora sa, Mabel, al cărei prieten, Chet, era îndrăgostit de o altă femeie. Pentru a o ajuta pe aceasta sa-şi recucerească iubitul, TL Williams a combinat vaselină cu praf de cărbune şi a conceput o soluţie care închidea culoarea genelor. Iată cum a luat naştere primul mascara!
     In anul 1915 T. L. Williams a fondat compania, Maybelline, numită astfel după numele surorii sale, Mabel, şi Vaseline! Maybelline a început prin a-şi vinde produsele prin poştă iar reclamele din reviste au crescut vânzările. In anul 1917 a fost lansata prima mascara compacta. Curând toate femeile tânjeau după produsele Maybelline.
      "Ochi care strălucesc de încântare" a fost prima linie de produse Maybelline în anii ’20. Atunci s-a lansat prima colecţie de fard de pleoape.
      Maybelline a celebrat anii '60 cu propria minirevoluţie - introducerea mascarei Ultra Lash, varianta în tub, rezistent la apă – primul mascara automat care se vindea pe piaţă. Odată cu anii '70, s-au introdus fondul de ten, produsele pentru unghii şi buze.
       In anul 1991 Maybelline creează sloganul "Maybe She’s born With It. Maybe It' s Maybelline" - o filosofie care exprimă credinţa că frumuseţea înnăscută a femeilor trebuie sporită şi nu camuflată. In anul 2001 Maybelline New York îşi face intrarea pe piaţa din România!
   Maybelline New York este marca cosmetică numărul unu la nivel global şi este disponibilă în peste 90 de ţări din toată lumea.
    Ca autoritate renumită în domeniul culorii, Maybelline New York creează poveşti de culori sezoniere cu produse în cele mai trendy tonuri ale anotimpului. Astăzi, ne-am concentrat pe ajutarea femeilor să se simtă mai frumoase şi să îşi recunoască individualitatea şi potenţialul prin educaţie şi asumare de autoritate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu